Nové chutě a vůně nevšední Mallorské kuchyně-
Mallorská kuchyně úzce souvisí s bohatou historií ostrova. Je ovlivněna tradicemi katalánské, židovské, římské, muslimské, anglosaské, německé i asijské kultury. Základem je zelenina a olivový olej. Tradiční pokrmy v běžných restauracích ale často nenajdete. V posledních letech se projevuje značný vliv především německých a britských turistů, pro které jsou sestavovány také jídelní lístky. Jídla tedy více odpovídají národní kuchyni turistů.
Označuje se také jako eintopf. Časté kombinace oliv, zeleniny a česneku. Pokrm se obvykle podává v kameninové míse.
Jedná se o směs paprik, rajčat, brambor, lilků a vajec. Toto vše následně zapečené v troubě.
Arrós brut je vynikající jídlo - obvykle se jedná o dlouhozrnou rýži s masem.
Tento pokrm je směsí smažených ledvin a jater. Do směsi se také přidává paprika a pórek.
Jomán je speciální sušená šunka, obvykle bez konzervantů.
Sobrasada je vynikající pikantní klobása.
Butifarró je typická kořeněná klobása s ostřejší chutí a tvrdší konzistencí.
Jedná se o pečené selátko.
Tento pokrm je vepřové maso s kapustou a rozinkami.
Stejně jako na pevnině, i zde najdete bohatý výběr z několika drobných chuťovek jako např: žampióny, oliheň, grilované papričky, masové kuličky či chorizo.
Ačkoliv má Paella svůj původ z pevniny, najdete ji téměř v každé místní restauraci. Paella je typické španělské jídlo, které je podobné rizotu.
Mallorský chléb s olivovým olejem, rajčetem, šunkou a sýrem. Podává se s olivami a vínem.
Piroh plněný mletým masem nebo rybí směsí s cibulkou.
Lehká pochoutka ve tvaru šneka, sypaná cukrem.
Sladkost, plněné tvarohem či marmeládou. Obsahuje mandlový piškot a může obsahovat zmrzlinu.
Klasický španělský dezert, jedná se o mléčný krém ochucený citrusy.
Sladký nadýchaný bochánek z bramborového těsta (typický především pro Valldemossu).